Sport Statistiek

Met deze app is het mogelijk om met zo min mogelijk handelingen op een makkelijke manier live statistiek bij te houden tijdens een wedstrijd of training. De app biedt de mogelijkheid om zelf uw lijst met spelers aan te maken (incl. foto), en zelf uw acties definiëren die u wilt bijhouden tijden een wedstrijd. Ook is het mogelijk om formules (expressies) te definiëren die berekeningen uitvoeren op de aangevoerde acties, bijvoorbeeld: het aantal gelukte pogingen gedeeld door het totaal aantal gelukte pogingen x 100%.

De app is niet ontworpen voor specifieke sporten, maar door zijn generieke opzet breed toepasbaar binnen team sporten. Als er specifieke wensen zijn die u graag in de app zou willen terugzien, aarzel dan niet om contact op te nemen, wij zullen dan ons best doen om het te realiseren als het in onze ogen ook een nuttige toevoeging voor de app kan zijn.

DE SPELERS

U kunt zelf de spelerslijst aanmaken met daarin de individuele spelers. Per spelers kunt u een aantal gegevens ingeven, zoals naam en bijzonderheden, en of deze speler deelneemt, of wissel staat. Voor iedere speler is ook een foto toe te voegen.

Tijdens een wedstrijd kan een speler gewisseld worden door op een speler te klikken en de vervangende speler uit de lijst te kiezen. Wissels worden ook bijgehouden.

DE ACTIES

U kunt zelf onbeperkt de ACTIES definiëren die u tijdens een wedstrijd wil vastleggen. Per ACTIE geeft u een naam en een afkorting op. De afkortingen zullen tijdens een wedstrijd op het scherm staan in de door u gewenste kleuren, zodat ze voor u goed herkenbaar zijn en zo tijdens de wedstrijd snel te kiezen zijn. Natuurlijk is er altijd enige gewenning nodig, zeker als de app voor het eerst gebruikt wordt door bv een wisselspeler of assistent coach.

Voor iedere ACTIE kunt u een aantal aanvullende kenmerken opgeven, die tijdens de wedstrijd al voor nuttige informatie kunnen zorgen:

- Punt gescoord voor

- Punt gescoord tegen

- Bal bezit

- Bal verlies

- Uitgeschakeld (ACTIE wordt niet getoond op wedstrijd scherm)

DE WEDSTRIJD

Wedstrijden kunt u zelf onbeperkt toevoegen, door het ingeven een naam, die achteraf ook nog te wijzigen is.

Tijdens een wedstrijd staan alle SPELERS (die geen wissel zijn) en per SPELER alle ACTIES (die niet uitgeschakeld zijn) op het scherm. Als er erg veel ACTIES aangemaakt zijn, kan het zijn dat er horizontaal gescrold moet worden om alle ACTIES zichtbaar te maken.

Als de wedstrijd gestart is, kunt u ACTIES van SPELERS vastleggen door simpelweg het betreffende ACTIE vakje aan te raken. Een bevestigingstoon en een animatie van het vakje bevestigen de ACTIE. De teller in het ACTIE vakje zal met 1 opgehoogd worden. Als u een vastgelegde ACTIE ongedaan wilt maken, drukt u lang op het betreffende vakje en zal de laatste actie ongedaan gemaakt worden, eveneens bevestigd met een toon en een animatie van het vakje.

Tijdens een wedstijd loopt bovenin beeld de gespeelde tijd mee, als ook de huidige score en het percentage balbezit.

Na afloop van een speel periode is het de bedoeling dat de gebruiker de speel periode ook zelf stopt, de speel periode wordt automatisch gestopt na 150% van de speeltijd per periode.

Het niet op tijd stoppen van een speel periode zal een onnauwkeurige balbezit percentage tot gevolg hebben.

HET VERSLAG

Na afloop (of tijdens) een wedstrijd kan er een wedstrijd verslag gemaakt worden, met daarin de statistische gegevens van de wedstrijd, aangevuld met het score verloop (inclusief scorende spelers), de wissels, het percentage bal-bezit en voor alle gedefinieerde acties de statische gegevens.

De statistische gegevens in het verslag worden zowel per ACTIE als per SPELER weergegeven, evenals de best presterende SPELER per ACTIE.

INSTELLINGEN

De app heeft op dit moment 2 instellingen:

- Het aantal speel periodes: 1 – 4

- De speeltijd per speelperiode

Screenshots